Vërtet është rifreskim i klasikes. Po vjen versioni i 5-të i Renault Clio, që do të hapë një epokë të re për atë që është modeli më i shitur nga prodhuesi francez i veturave, Renault.

Kohëve të fundit është tërhequr vëmendja e adhuruesve të veturave me postime enigmatike nga Auto Mita në faqen zyrtare, të veturës së re franceze e cila po vjen. E pikërisht, prapa serisë kreative interesante të postimeve është vetura më e re e Renault, ikona Clio 5.

Ikona Clio 5 nuk është vetëm e tillë për Renault, por për gjithë auto industrinë ku në vazhdimësi ka caktuar standard të ri në këtë segment – veturë e bukur, praktike dhe ekonomike.

Gjenerata e parë e Clio erdhi në vitin 1990 dhe janë shitur hiç më pak se 15 mijë vetura.

Versioni i fundit Clio 4 është shitur 2.6 miilonë njësi nga viti 2013, me 451 mijë që u shitën në vitni 2018 e që e bën lider të pakontestueshëm në këtë kategori. Clio 4 mbetet mbret i rrugëve tona, e së fundmi Auto Mita dorëzoi edhe Clio 4 të fundit duke shënuar një numër të jashtëzakonshëm të shiteve prej 1021 vetuera të shitura që prej lansimit.

Por, tash është radha për ikonën e re, epitomën e lifestyle-it, Clio 5.

Auto Mita të shtunën do të prezantojë veturën më të re nga prodhuesi francez Renault dhe distributori i autorizuar i top brendit francez do ta bëjë këtë me një ngjarje solemne për ikonën e vet, Clio 5.

Dizajni

Me linja sensuale dhe profil dinamik e anësore të skulpturuara për mrekulli, Clio 5 vjen ndryshe në dizajn dhe me dritat C-Shape.

Clio 5 do t’iu bëjë për veti në momentin që ju e shikoni, me stilin modern dhe dinamik, i cili arrihet nga ngjyra portokall – Valencia. Me opsionet e veta të kostumizuara, vetura ikonike e vogël tashmë i përmbush të gjitha shijet.

Nga brendësia, secili detaj ka vlerë. Clio i ri 2019 ka kaluar nëpër një revolucion dhe zotëron materiale të cilësisë së lartë. Me bordin e mençur të fokusuar kah ngasësisë dhe ulëset perfekte, kënaqësia në vozitje do të inspirojë shijet tuaja. Dhe për të caktuar ngjyrën e duhur të ambientit të brendshëm, keni një varg të munëdsive të përzgjedhjes që ju përshtaten juve dhe ambientt.

Enterieri është saktësisht ai që ju dëshironi të jetë.

Multimedia

Do të dashurohen në vozitje.

Një prej ekraneve touch më të mëdha në klasin e vet lidhur me sistem të navigimit përfshin edhe kërkim në Google Places dhe më shumë. Me Renault EASY CONNECT, Clio krejtësisht i ri ofron një eksperiencë ekstremisht të lidhur në formë të tejet të drejtpërdrejt.

Si në qytet ashtu edhe në rrugët e hapura, vetura e vogël ikonike ju mban të sgiurtë me frenimin automatik emergjent dhe sistemin e detektimit pedestrian. Clio i ri e ka veçori teknologjinë e fundit Renault EASY DRIVE që t’ua bëjë vozitjen dhe parkimin më të lehtë, ashtu sikurse një kamerë 3560 shkallë dhe sistemin Easy Park Assist.

Motorët

Clio krejtësisht i ri ka motorë që u përshtaetn nevojave tuaja.

• Ekonomik për t’u blerë (SCe 65/ SCe 75
• Niveli më i lartë i shumëanshmërisë (TCE 100)
• Kënaqësi maksimale në vozitje (Tce 130)
• Gjenerata e fundit e motorëve diesel për ekonomi më të madhe të konsumimit (Blue dCi 85/ Blue dCi115)
• Dhe brenda pak kohësh edhe një motor hybrid (E-TECH)

Epilogu

Sipas Top Gear, Clio 5 është veturë shumë e pjekur në sensin që është vetura më e mirë për nevojat e përditshme e të përgjithshme, për të përmbushur nevojat e një familje.

Gjëja më e mirë e Clio 5 është enterieri i ri dhe definitivisht Renault e ka çuar lojën në një nivel tjetër – është një veturë që i shërben më së miri atij që qëndron prapa timonit dhe kërkon komoditet maksimal dhe ngasje ekonomike.

Clio 5 mund të gjendet nga kjo e shtunë në shoë roomin e distributorit të autorizuar të Renault, Auto Mita, pas prezantimit zyrtar që do të ndodhë këtë të shtunë. /Telegrafi/

artikull i sponsorizuar