Fabrika Lean Experience, një qendër trajnimi në Pordenone, propozohet si një “fabrikë dixhitale model” për profesionet e së ardhmes.

Bëhuni një menaxher i mirëmbajtjes 4.0 ose inovacionit, menaxhoni një zyrë dixhitale me 30 për qind më pak kosto operative, filloni strategji biznesi bazuar në nevojat e klientëve dhe jo më në produkt: këto janë vetëm disa nga kurset e trajnimit të nisura midis shtatorit dhe tetorit nga Lean Experience Factory, një qendër trajnimi eksperimentale e lindur në 2011 në Pordenone, nga një ndërmarrje e përbashkët midis McKinsey, Confidustria Alto Adriatico dhe partnerëve të ndryshëm në zonë.

E lindur si një “fabrikë dixhitale model” për të ndihmuar fabrikën e prodhimit vendas të kthehet në efikasitet dhe konkurrencë pas krizës së 2008, Lean u zgjerua në korrik me sipërfaqe të trefishuar dhe pajisje teknologjike, duke u bërë një “kompani dixhitale model”, që është “qendra më e integruar e inovacionit dixhital në botë”.

Shumëkombëshet, NVM-të, menaxherët, ndërmarrësit dhe studentët mund të përjetojnë transformim dixhital në të gjitha aspektet e organizatës, jo më vetëm në lidhje me linjat e prodhimit 4.0, por përgjatë gjithë zinxhirit të vlerës: nga zyra e blerjes dhe projektimit e deri te logjistika dhe më pas mbështetje për shitjet. Shërbimet e konsulencës organizative dhe dixhitale të ofruara nga Lean Experience bazuar në metodologjinë e dobët, së bashku me mundësinë e eksperimentimit të proceseve me teknologji mundësuese, që synojnë zvogëlimin e mbeturinave dhe joefikasiteteve të hartuara më parë rast pas rasti dhe me synimin e kthimit të vlerës. Planifikimi i përpiktë i punimeve të zgjerimit, i zbatuar nga vetë Lean me një “kullë dixhitale kontrolli”, ka bërë të mundur uljen e kohës së kërkuar me 39 për qind.

Një “gjimnaz” teknologjik për kompanitë, të cilat mund të eksperimentojnë me makina prodhimi me sisteme të internetit të gjërave që përpunojnë të dhënat në linjë; analitikë të avancuar për të optimizuar hyrjen e energjisë dhe parametrat e prodhimit të produktit; dizajn dhe mirëmbajtje e integruar në realitetin e shtuar. Zgjerimi prezantoi risitë në nivelin “zyrë”: dizajn gjenerues me inteligjencë artificiale, vizualizime AR/VR dhe printim 3D, në sektorin e kërkimit dhe zhvillimit; bots në gjendje të zvogëlojnë kohën e mbledhjes së të dhënave për klientët dhe furnizuesit e mundshëm, për zyrën e shitjeve; platforma me elemente 3D, për video konferenca të qendrës së kontaktit.

Trajnimi i ofruar për menaxherët mund t’i lejojë ata të bëhen “ungjilltarë” të ndryshimit në organizatat e tyre përkatëse, duke i mbështetur ata në ngritjen e akademive të brendshme të vërteta.

Tani qendra do të jetë në gjendje të arrijë 500 realitete dhe 6 mijë pjesëmarrës, 10 mijë nëse i përfshijnë ato nga distanca. E vetmja e këtij lloji në Itali, është pjesë e një rrjeti prej nëntë qendrash të aftësive dixhitale McKinsey, bashkëpunon me Smact Competence Center 4.0 dhe është i lidhur me Polin Teknologjik të Pordenone, një inkubator fillestar i certifikuar nga Mise.

Lean Experience synon të përfshijë studentë, nga fakultetet vendore të Inxhinierisë ose Ekonomisë dhe nga institutet më të larta teknike në marrëveshje me Rajonin, në programe dy-tre-ditore për të marrë në dorë rastet e transformimit dixhital, të programojnë një robot ose të krijojnë algoritme. Ai gjithashtu bashkëpunon me Generation Italy, një fondacion jofitimprurës i krijuar nga McKinsey për të ndihmuar në uljen e papunësisë, si pjesë e një kursi tre-mujor të hapur për të rinjtë për të trajnuar operatorët e makinave CNC 4.0. /Telegrafi/