LAJMI I FUNDIT:

Kurrë mos i bëni bashkë bateritë e vjetra dhe të reja!

Kurrë mos i bëni bashkë bateritë e vjetra dhe të reja!

Çfarë mund të ndodhë atëherë edhe si mund t’ia zgjasni afatin

Reklama

Sipas të dhënave statistikore, kjo periudhë e vitit është koha kur bateritë i përdorni më së shumti dhe më së shpeshti

Nuk preferohet përzierja e baterive të vjetra dhe të reja, sepse mund të rrisin rrezikun nga dëmtimi i aparateve dhe nga rrjedhja e lëngjeve toksike, shkruan Daily Mail, përcjell Telegrafi.

Në të vërtetë, bateritë alkalike përmbajnë thartirë të ashpër, e cila mund të dëmtojë çfarëdo sipërfaqe në të cilën potencialisht rrjedhin.

Rrjedhja e lëngjeve të këtilla ndodhin kur vendosen bateritë e vjetra me të rejat në një aparat, sepse të vjetrat shumë më shpejt humbin tensionin se të rejat. Madje, ndonjëherë ky çekuilibër mund të çojë edhe deri te ndonjë shpërthim.

Nëse ju ndodh kjo gjë, më parë shkyçni aparatin, pastaj fshijeni me leckë të njomur, ndërkaq të gjitha bateritë të cilat kanë qenë brenda hidhni poshtë.

Si të veproni që bateritë të zgjasin më shumë?

∙ Shkyçni të gjitha aparatet të cilat punojnë me bateri kur i përdorni;
∙ Kur një kohë të gjatë nuk e përdorni ndonjë aparat,
∙ Nxirrni nga aparati bateritë dhe vendosni në një vend të sigurt;
∙ bateritë mbani në vend të thatë dhe në temperaturë të dhomës.

/Telegrafi/