Poezi nga: Charles Bukowski
Përktheu: Maksim Rakipaj

Lexova një libër për Xhon Dos Passos dhe sipas
atij libri, ky në fillim qe një komunist radikal,
pastaj ngrysi jetën duke jetuar me investime
dhe duke lexuar
Wall Street Journal.

Kjo po ndodh shpesh.
Ajo që ndodh shumë rrallë është
që dikush, kur në rini është konservator
bëhet në pleqëri një shkërdhatë plakë radikale

Megjithatë:
konservatorët e rinj edhe kur plaken
mbeten konservatorë
si të kenë në tru një lloj valvule si ato për avullin.

Por kur një radikal i ri edhe kur
plaket mbetet radikal
gjithë opinionistët
dhe konservatorët
merren me ‘të si me një që ia ka mbathur
nga çmendina.

kjo është politika jonë
mbajeni
e gëzofshi.

futeni
në bythë.