LAJMI I FUNDIT:

KUR BURRI DEPËRTON TE GRUAJA

KUR BURRI DEPËRTON TE GRUAJA

Poezi nga: Anne Sexton
Përktheu: Roland Gjoza

Reklama

Kur burri
depërton te gruaja
si dallga që kafshon bregun
përsëri dhe përsëri
dhe gruaja hap gojën me kënaqësi
dhe dhëmbët e saj shkëlqejnë
si alfabeti
fjalët shfaqen duke mjelë një yll
dhe burri
brenda gruas
lidh një nyje
kështu që ata asnjëherë
nuk do të jenë të ndarë
dhe gruaja
ngjitet tek një lule
gëlltit lëngun e saj
dhe fjalët shfaqen
dhe lëshojnë lumenjtë e tyre

Ky burrë
kjo grua
me urinë e tyre të dyfishtë
përpiqen të arrijnë tek njëri-tjetri
përmes perdes së Zotit
por shpejt
të dy
nëpërmjet Zotit
perversitetit të tij
zgjidhin nyjen.

Në trend Kultura

Më shumë
Varret ilire në Mal të Zi

Varret ilire në Mal të Zi

Kulture
Ton Koka, shqiptari i CIA-s që zbulonte agjentët e UDB-së dhe KGB-së në Evropë

Ton Koka, shqiptari i CIA-s që zbulonte agjentët e UDB-së dhe KGB-së në Evropë

Kulture
SHȄMTIA E LUFTȄS

SHȄMTIA E LUFTȄS

Poezi
Dhuna

Dhuna

Kulture
DREJTËSIA!

DREJTËSIA!

Fjala+
Tiran apo guvernator?

Tiran apo guvernator?

Fjala+
Kalo në kategori