Dhomat e Specializuara të Kosovës (DhSK), kanë njoftuar se pas shqyrtimit të kujdesshëm të situatës së re të krijuar lidhur me protestat e paralajmëruara kundër aktivitetit me shoqërinë civile të mërkurën në Gjilan, me kryetaren e Dhomave të Specializuara, gjykatësen Ekaterina Trendafilova, sot u vendos që aktiviteti të zhvillohet përmes internetit.

“Kryetarja Trendafilova deklaroi se ‘mandati i Dhomave të Specializuara është administrimi i drejtësisë në mënyrë të drejtë, të pavarur, të sigurt dhe të paanshme’. Ajo theksoi se ndodhet në Kosovë për të biseduar me njerëz për punën e Dhomave të Specializuara në mënyrë transparente dhe të saktë, siç e ka bërë në disa raste më parë, dhe për t’iu përgjigjur çdo pyetjeje që mund të kenë njerëzit”, thuhet në këtë njoftim.

Reklama
Reklama

Tutje, në njoftim thuhet se sipas kryetares Trendafilova “një shkëmbim i tillë mund të zhvillohet vetëm në një mjedis të sigurt dhe konstruktiv”.

“Prandaj, në interes të sigurisë publike, u mor vendimi që kjo veprimtari të zhvillohet përmes internetit”, thuhet tutje në këtë njoftim.

Sipas njoftimit, pjesëmarrësit e regjistruar dhe personat tjerë të cilët dëshirojnë të marrin pjesë do të informohen se si mund t’i bashkohen veprimtarisë, e cila do të zhvillohet nesër përmes internetit në orën 10:00.

Ndryshe, ndaj vizitës së planifikuar të kryetares së Gjyaktës Speciale, më 21 shtator 2022 në Gjilan ku do të mbante një takim me përfaqësues të shoqërisë civile në Gjilan në kuadër të Programit për Komunikim dhe Ndërgjegjësim, Partia Socialdemokrate kishte thirrur një protestë.

Reklama
Reklama

Kryetari i PSD, Dardan Molliqaj tha se kjo gjykatë është është politike dhe rrjedhimisht ka pasur në vazhdimësi veprime politike.

“Edhe më herët kishte paralajmëruar që do ta bëj këtë vizitë, ku më pas kishte thënë që kjo vizitë do të shtyhet dhe do të mbahet më datë 21, praktikisht, sot një javë, e mërkurë, ora 10:00, në Gjilan. Që nga fillimi i këtyre dhomave, e kemi thënë duke e cilësuar se kjo gjykatë është politike dhe rrjedhimisht ka pasur në vazhdimësi veprime politike. Është tërësisht e papranueshme për sistemet demokratike, ku janë të ndara pushtetet të kemi kësi lloj veprime të gjykatës. Nuk besoj që keni dëgju ndonjëherë që një gjykatë të flas për sondazhe dhe mbështetjen që ajo gjykatë e ka në sondazhe, ose në matje të opinionit publik. Unë nuk kam dëgjuar në jetën time e s’kam lexu gjykata e vendet demokratike flasin për mbështetje ose jo popullore…”, tha ai.

Reklama
Reklama

Protestës kishin paralajmëruar se do t’i bashkohet edhe Organizata e Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. /Telegrafi/