Kryeparlamentari britanik John Bercow i jep sot fund mandatit 10-vjeçar, gjatë të cilit ai u bë një lojtar qendror në debatin e Brexit të Britanisë.

Bercow, 56-vjeç, u gjend në qendër të momenteve të mëdha gjatë Brexit, midis legjislaturës dhe ekzekutivit.

Kryeministri britanik Boris Johnson i ka dërguar Bercow, i cili është tifoz i tenisit, duke e komplimentuar atë jo vetëm si një admirues të “pamëshirshëm” të procedurës parlamentare dhe herë pas here një komentues mizor, por edhe duke shprehur mendimin e tij si ‘disa makineri topi të pakontrolluara të tenisit’.

Bercow u zgjodh kryetar i Parlamentit në vitin 2009. /kp/Telegrafi/