Përformaca e mirë dhe stabile e sistemit bankar, ka bërë që edhe treguesit e tjerë të jenë mjaftë pozitiv në krahasimi me disa vende të rajoni.

Kosova ka nivel të ulët të kredive të këqija i cili shkon në vetëm në 2.5 për qind deri në fund të muajit maj 2018. Kjo bëhet e ditur në raportin “Sistemi Financiar, Informata Mujore”, të publikuar nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK), shkruan Telegrafi.

Ndërkaq niveli i kredive të këqija në Shqipëri shkon në 13.3 për qind. /Telegrafi/