LAJMI I FUNDIT:

KPK-GIZ, marrëveshje për fuqizimin e mekanizmave të Zyrës për Mbrojtjen dhe Ndihmën e Viktimave

KPK-GIZ, marrëveshje për fuqizimin e mekanizmave të Zyrës për Mbrojtjen dhe Ndihmën e Viktimave

Kryesuesi i Këshillit Prokurorial të Kosovës, Bahri Hyseni, ka pritur në takim Menaxherin i Projektit për Reformë Juridike dhe Administrative të Deutsche Gesellschaft für Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Karl Weber.

Qëllimi i takimit ishte nënshkrimi i Memorandumit të Bashkëpunimit mes KPK-së dhe GIZ-it për mbështetjen e projektit të menaxhimit të rasteve në Zyrën për Mbrojtjen dhe Ndihmën e Viktimave (ZMNV), i cili ka për qëllim zhvillimin dhe implementimin e një sistemi elektronik, i cili menaxhon të gjitha rastet dhe do të ketë mundësi të lehtësimit të komunikimit dhe ndërlidhjes me sisteme të institucioneve të tjera.


Hyseni ka falënderuar menaxherin Weber për angazhimin e vazhdueshëm për forcimin e mekanizmave të ndryshëm të sistemit prokurorial, duke thënë se zbatimi i sistemit nga stafi i ZMNV-së do të jetë obligues, me ç’rast KPK-ja do t’i kryejë të gjitha obligimet e përcaktuar në këtë memorandum.

Nga ana tjetër, Weber, ka thënë se organizata që përfaqëson do të mbështesë zhvillimin dhe zbatimin e sistemit elektronik, si dhe trajnimin e stafit për shfrytëzimin dhe mirëmbajtjen e sistemit deri në implementimin e plotë të tij.

KPK-ja dhe GIZ-i do të monitorojnë bashkërisht aktivitetet e projektit deri në finalizimin e tij përmes një grupi punues, monitorim ky, i cili do të vazhdojë deri në implementimin e planifikuar të këtij projekti – më 31 mars 2021. /kp/Telegrafi/

Në trend Lajme

Më shumë
U tregua e ashpër ndaj Vuçiqit në Këshill të Sigurimit - reagime të shumta në mbështetje të përfaqësues së Maltës

U tregua e ashpër ndaj Vuçiqit në Këshill të Sigurimit - reagime të shumta në mbështetje të përfaqësues së Maltës

Lajme
Joseph: Supriza e KS-së ishte se Kosova dhe Rusia u pajtuan për rëndësinë e fushatës ajrore të NATO-s, Putin e ka hedhur Serbinë nën autobus

Joseph: Supriza e KS-së ishte se Kosova dhe Rusia u pajtuan për rëndësinë e fushatës ajrore të NATO-s, Putin e ka hedhur Serbinë nën autobus

Lajme
UP-ja pezullon nga puna profesorin Xhevat Krasniqi që dyshohet për ngacmim seksual

UP-ja pezullon nga puna profesorin Xhevat Krasniqi që dyshohet për ngacmim seksual

Lajme
Nënat e Srebrenicës falënderojnë presidenten Osmani: Një fjalim i tillë do të mbahet mend ndër breza

Nënat e Srebrenicës falënderojnë presidenten Osmani: Një fjalim i tillë do të mbahet mend ndër breza

Lajme
Haradinaj kërkon dorëheqjen e Qeverisë Kurti, pas publikimit të raportit nga DASH

Haradinaj kërkon dorëheqjen e Qeverisë Kurti, pas publikimit të raportit nga DASH

Lajme
​Raporti i DASh-it, opozita e vlerëson shqetësues, pushteti mohon ndërhyrjet në sistem të drejtësisë

​Raporti i DASh-it, opozita e vlerëson shqetësues, pushteti mohon ndërhyrjet në sistem të drejtësisë

Lajme
Kalo në kategori