Ish-kryeministri i Shqipërisë, Pandeli Majko është shprehur sot se Ushtria Ruse po sulmon rajonet shqipfolëse afër qytetit e Odesës, të njohur ndryshe si shqiptarët e Ukrainës.

Në një njoftim në Twitter, Majko ka thënë se mjafton një kërkim në Google për fjalët “Arnaut, Odesa” dhe secili do të kuptoj se po sulmohet një pjesë e historisë së shqiptarëve në Ukrainë.

Kriza në Ukrainë dhe kërkesa e Kosovës që të anëtarësohet në NATO – gjithçka nga intervista me ish kryeministrin Pandeli Majko Kriza në Ukrainë dhe kërkesa e Kosovës që të anëtarësohet në NATO – gjithçka nga intervista me ish kryeministrin Pandeli Majko

“Është Ukraina që flet shqip! Mospëlqimi i frikacakëve është lavdia e trimave”, ka shtuar Majko.

Sipas një reportazhi të Top Channel, në Ukrainë jetojnë rreth 5,000 shqiptarë të larguan nga zona e Korçës, fill pas pushtimit turk.

Ata për 200 vjet jetuan në Bullgari. Më pas një pjesë u zhvendosën në Ukrainë dhe kanë 300 vjet që jetojnë aty. /Telegrafi/

Reklama
Reklama