LAJMI I FUNDIT:

Konferencë ndërkombëtare për perspektivën dhe sfidat e Ballkanit Perëndimor

Konferencë ndërkombëtare për perspektivën dhe sfidat e Ballkanit Perëndimor
Reklama

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) dhe Grupi Ballkanik për Hulumtime të Politikave (BPRG), sot mbajnë konferencën ndërkombëtare “Njëzet vite pas: Perspektivat dhe sfidat për Ballkanin Perëndimor”.

Në mesin e një numri të gjerë të ekspertëve vendas dhe zyrtarëve qeveritarë, do marrin pjesë edhe një numër i madh panelistësh të shquar ndërkombëtarë, nga SHBA, BE, Gjermania, Norvegjia, Hungaria, Slovenia, Rusia, Maqedonia, Shqipëria, dhe përfaqësuesit e institucioneve vendore.


Ndër temat mbi të cilat do të diskutohet janë përgjegjësia për të mbrojtur – mësimet e marra dhe rruga përpara, pastaj bashkëpunimi ndërmjet NATO-s dhe shteteve të Ballkanit Perëndimor dhe Kosova dhe Serbia në kërkim të një marrëveshjeje finale të paqes.

Konferenca mbahet në Hotel “Emerald” prej orës 9:30.