Shumë kompjuterë të vjetër mund të kenë probleme me kërkesat e sistemit të sistemit të ri operativ Microsoft.

Sistemi i ri operativ i Microsoft Windows 11 do të dorëzohet si një azhurnim falas nga fundi i vitit 2021. Sidoqoftë, shumë përdorues do të zbulojnë se hardueri që është 5 vjeç mund të mos plotësojë kërkesat për azhurnimin.

Këto janë kërkesat zyrtare të sistemit për Windows 11:

Procesori: 1 GHz ose më shpejt me 2 ose më shumë bërthama në një  procesor të përputhshëm 64 bit ose SoC. Këto përfshijnë procesorët e mëposhtëm:

Intel 8 (Coffee Lake), Intel 9 (Coffee Lake Refresh), Intel 10 (Comet Lake, Ice Lake), Intel 11 (Rocket Lake, Tiger Lake), Intel Xeon (Skylake-SP, Cascade Lake – PS, Cooper Lake-SP, Ice Lake-SP)
AMD Ryzen 2000, AMD Ryzen 3000, AMD Ryzen 4000, AMD Ryzen 5000 , AMD Ryzen Threadripper 2000, AMD Ryzen Threadripper 3000, AMD Ryzen Threadripper Pro 3000, AMD EPYC Gjenerata e 2-të, AMD EPYC Gjenerata e 3-të
RAM: të paktën 4 GB
Hapësira e magazinimit : të paktën 64 GB
Firmware i sistemit: UEFI, i aktivizuar për fillimin e sigurt
Karta grafik : DirectX 12 ose më e lartë me drejtuesin WDDM 2.0
Ekran: të paktën 720p, 9 inç, 8 bit për kanal me ngjyra
Lidhje interneti dhe një llogari Microsoft
Moduli i Platformës së Besuar (TPM) 2.0

Reklama
Reklama

Ekzistojnë edhe disa kërkesa specifike të funksionit. Për shembull, nëse doni të përdorni Auto HDR në lojëra, sigurisht që një monitor HDR është i domosdoshëm dhe ruajtja e drejtpërdrejtë kërkon një NVMe SSD. /Telegrafi/