LAJMI I FUNDIT:

Kompanitë në Maqedoni mund të kursejnë energji nëse bëhet mbikëqyrja e duhur

Kompanitë në Maqedoni mund të kursejnë energji nëse bëhet mbikëqyrja e duhur

Kompanitë mund të kursejnë 10 deri 15% energji nëse vendosin sisteme të përshtatshme për mbikëqyrjen e harxhimit. Ndërkaq kursimi mund të rritet deri në 20 apo 30% nëse kompanitë investojnë në rrjetin shpërndarës, përcjell Telegrafu Maqedoni.

Reklama

Kështu flet projekti i USAID për menaxhment industrial që u zbatua në gjithsej 17 firma të sektorit privat, ndërkaq rezultatet u prezantuan në Odën ekonomike të Maqedonisë.

Sipas vlerësimit në nivel evropain dhe botëror, sistemet e mbikëqyrjes së harxhimit të energjisë kushtojnë nga 15 mijë deri më 40 mijë $, e ndonjëherë edhe më shumë./Telegrafi/