Një kompani startup e Izraelit Redefine Meat Ltd, e njohur më parë si Jet Eat, është në një mision për të krijuar “mish të shijshëm” duke përdorur printerë industrialë 3D – por që nuk përbëhet nga mishi i kafshëve.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, e themeluar në 2018, kompania zhvilloi një teknologji dixhitale në pritje të patentave, për të përdorur përbërës me bazë bimore për të kopjuar shijen, strukturën dhe përvojën e veçantë të ngrënies së mishit të viçit dhe produkteve të tjera të mishit në linjën e saj Alt-Meat.

Madje Redefine Meat pretendon se produktet e saj janë 95% më të qëndrueshme, shumë më të shëndetshme dhe më të lira se sa ato reale.

Tani, kompania ka njoftuar se udhëheqësi i shtypjes digjitale Alon Bar-Shany, ish-drejtori i Përgjithshëm i HP Indigo, po bashkohej me kompaninë menjëherë si Kryetar Ekzekutiv.

Bar-Shany ka më shumë se 25 vjet përvojë në rritjen e kompanive globale të teknologjisë dhe ndihmë për të revolucionarizuar industritë konvencionale, me 16 nga ato vite të kaluara si Drejtor i Përgjithshëm i HP Indigo.

Gjatë mandatit të tij atje, Bar-Shany ishte i njohur si një nga figurat më të rëndësishme në transformimin dixhital të “industrisë së shtypur”, dhe ishte thelbësor në zhvillimin e kompanisë në një udhëheqës të tregut global me shumë miliarda dollarë.

“Në mënyrë që të sigurohet një zgjidhje domethënëse, nuk ka dyshim se boshllëqet aktuale midis mishit alternativ dhe mishit të kafshëve – cilësia e produktit, larmia dhe kostoja – duhet të kapërcehen në mënyrë dramatike. Por kjo sfidë më entuziazmon dhe nuk kam dyshim se Redefine Meat ka të gjitha atributet për të udhëhequr këtë transformim; produkte të mishit me cilësi të lartë, teknologji të shkallëzuar, partnerë të fortë strategjikë dhe ekipin e duhur të menaxhimit”, citohet të ketë thënë ndër tjerash ai. /Telegrafi/