Kolonë e gjatë dhe pritje deri në shtatë janë duke përjetuar mërgimtarët që janë duke dal nga Kosova në pikën kufitare në Merdare.

Siç njofton Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar, pritjet në dalje të Merdares janë 400 deri në 420 minuta, kurse kolona e vetura është më e gjatë se 1300 metra.

Pritje të mëdha nuk ka në pikat tjera kufitare.

Në Dheun e Bardhë pritet 30-40 minuta, ndërsa në pikëkalimet tjera kufitare nuk ka pritje.

Gjatë sezonit të pushimeve verore dhe gjatë pushimeve të festave dimërore, mërgimtarët detyrohen të presin me orë të tëra në hyrje dhe dalje të Kosovës.

Për të përcjellë gjendjen në kohë reale në të gjitha vendkalimet kufitare të Kosovës me vendet fqinje klikoni në faqen e Qendrës Kombëtare për Menaxhim Kufitar.  /Telegrafi/