Festa e Fitër Bajramit ka bërë që shumë mërgimtarë të vijnë në Kosovë për ta kaluar këtë festë me familjarët e tyre. Mirëpo pas kësaj feste shumica e tyre sot janë duke u kthyer në shtetet ku jetojnë dhe veprojnë, duke krijuar edhe kolona të gjatë në kufi.

Sipas Qendrës Kombëtare për Menaxhim Kufitar, në Merdare janë krijuar kolona të gjata nga 200 deri 300 metra.

Ndërsa për të dalë nga ky kufi mërgimtarët në veturat e tyre duhet të presin nga 50 deri në 60 minuta. /Telegrafi/