Një nga drejtuesit e koalicionit shqiptar, “Njëzëri”, Mehmed Zenka, beson se qeveria nuk do të formohet pas disa fjalësh të rënda midis individëve nga tre koalicionet që përbëjnë shumicën e re.

Në shfaqjen Telescopy, Zenka hodhi poshtë akuzat se DPS-i ndikoi në koalicionin shqiptar për të mos iu përgjigjur pozitivisht ftesës së të mandatuarit për kryeministër të ri të Malit të Zi, Zdravko Krivokapiqit, raporton rtcg.

“Qeveri e ekspertëve me kë, do të ketë pakica në atë qeveri të ardhshme. Partia boshnjake ka vendosur qartë, dhe kështu ka vendosur edhe koalicioni im, përveç koalicionit tjetër shqiptar. Nëse hyn ai koalicion i dytë, mund të themi se ka përfaqësues të një kombi”, tha Zenka.

Abazoviq refuzon pozitën e zv.kryeministrit dhe tri ministri, kërkon më shumë hise në qeverinë e re të Malit të Zi Abazoviq refuzon pozitën e zv.kryeministrit dhe tri ministri, kërkon më shumë hise në qeverinë e re të Malit të Zi

Duke iu referuar faktit se Husoviq tha se nuk ka Mal të Zi pa malazezë, Zenka thotë se pa një numër të madh të të rinjve malazezë.

“Nëse energjinë e re nuk e formojnë të rinjtë, nuk e mbështet atë, nuk përqendrohet në përfitimet e Malit të Zi, atëherë ne kemi humbur një herë e përgjithmonë”, tha Zenka.

Ndryshe, Dritan Abazoviq, kryesues i koalicionit URA, ka hedhur poshtë ofertën e Krivokapiqit, i cili u ka ofruar një pozitë të nënkryeministrit dhe tri resorë ministrore. /Telegrafi/