LAJMI I FUNDIT:

Këta numra të rëndësishëm përcaktojnë shëndetin e zemrës

Këta numra të rëndësishëm përcaktojnë shëndetin e zemrës

Pa një zemër të shëndetshme, është pothuajse e pamundur që trupi të funksionojë siç duhet.

Reklama

Shëndeti i zemrës varet nga pesë numra të rëndësishëm.

Presioni i gjakut

Niveli i presionit të gjakut është shumë i rëndësishëm për shëndetin e trupit. Nuk është mirë nëse presioni është i lartë apo i ulët. Niveli normal i presionit të gjakut është 120/80, sipas ekspertëve.

Indeksi i masës trupore

Pesha dhe indeksi i masës trupore janë të lidhura drejtpërdrejt me shëndetin e zemrës. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të vëzhgoni peshën tuaj, sepse mbipesha ka një ndikim negativ në shëndetin. Një indeks i masës trupore më i madh se 25 konsiderohet i keq.

Përmirësimet që do t’i ndjeni në trupin tuaj nëse hiqni dorë nga pijet energjike
Lexo po ashtu Përmirësimet që do t’i ndjeni në trupin tuaj nëse hiqni dorë nga pijet energjike

Sasia e sheqerit në gjak

Sheqeri i lartë në gjak dëmton enët e gjakut dhe nervat që ndihmojnë funksionimin e zemrës. Mund të çojë në diabet dhe pasoja më të rënda shëndetësore.

Sasia e kolesterolit

Kolesteroli është një tjetër numër i rëndësishëm për shëndetin e zemrës. Përkatësisht, kolesteroli i ngritur dëmton enët e gjakut, gjë që mund të çojë në sulm në zemër dhe goditje në tru.

Numri i orëve të gjumit

Një i rritur duhet të flejë tetë orë. Gjumi i pakët ka një efekt negativ në sistemin kardiovaskular.