Shkencëtarët kanë zbuluar një lidhje mes ushqimeve të pashëndetshme dhe gjumit të dobët.

Sipas tyre, personat të cilët kanë probleme me gjumë dhe ëndrra të këqija priren të konsumojnë ushqime të pashëndetshme dhe ëmbëlsira, transmeton Telegrafi.

Për ta konstatuar këtë, shkencëtarët i kanë analizuar dhjetëra pjesëmarrës të moshave 18 dhe 40 vjet.

Rezultatet kanë treguar se personat të cilët nuk flejnë mirë konsumojnë ushqime me më shumë kalori, siç janë çokollatat, biskotat, çipsat, tortat, etj. /Telegrafi/