LAJMI I FUNDIT:

Kënga “Wort”, për fjalën si lojë e si luftë: Çka të bëra, çka?

Kënga “Wort”, për fjalën si lojë e si luftë: Çka të bëra, çka?

Kënga që do ta dëgjoni më poshtë është pjesë e albumit të projektit muzikor Bondsteel – një projekt unik i rokut alternativ dhe avangard shqiptar. Anëtarë të projektit janë: Beqir Pushkolli (roker dhe shkencëtar, zbulimet e të cilit i përdorin kompanitë më të mëdha automobiliste në botë), ikonat e muzikës rok në Kosovë, Muhamet Veseli – Muha dhe Shkelzen Veseli, si dhe multi-instrumentisti Ilir Veseli. Albumi “Alles und Nicht” i ka nëntë këngë – gjashtë në gjuhën gjermane e tri në anglisht – tetë nga të cilat janë shkruar nga Pushkolli (pos këngës “Wort”, të dhënat e së cilës i gjeni më poshtë – bashkë me videon dhe tekstin në dy gjuhë).

*   *   *

FJALA

Një këngë për fjalën si lojë e si luftë…

Teksti dhe vokali: Beqir Pushkolli (bazuar në këngën “Kam frikë” të Agron Shalës, të vitit 2006)
Kitarat: Muhamet Veseli – Muha
Muzika dhe aranzhmani: Agron Shala
Inxhinier i zërit: Muha

T’dëgjoj tek je duke ecur
fort mirë po t’dëgjoj
po bën shumë zhurmë, një zhurmë t’njohur
jam ngopur e fare s’mendoj
por atë fjalë s’e harroj
dua ta them e nuk mundem
jo, atë fjalë nuk e harroj

Koha ndalet
s’e kuptoj pse bota ime po shpartallohet
jam i ngopur e fare s’mendoj
por atë fjalë s’e harroj
dua ta them e nuk mundem
jo, atë fjalë nuk e harroj

Çka kam bërë?
ma thuaj
çka t’bëra?
çka?
çka?

*   *   *

WORT

Ich höre dich laufen
Ich höre dich gut
Es ist so laut und doch vertraut
Ich habe es satt und denke an nichts
Das eine Wort vergesse ich nicht

Ich will es sagen, aber ich kann das nicht
Das eine Wort vergesse ich nicht Nein

Die Zeit bleibt stehen
Ich begreife es nicht
dass meine Welt zusammenbricht
Ich habe es satt und denke an dich
Aber das eine Wort vergesse ich nie

Ich will es sagen, aber ich kann das nicht
Das eine Wort vergesse ich nicht Nein

Was habe ich getan?
Sag es mir
Was habe ich dir getan?
Was?