Kujdesuni që secilin ushtrim ta bëni drejt dhe që shpina të të jetë gjithmonë drejt.

Nëse dëshironi, për ngarkesë shtesë mundeni në duar të merrni dy pesha apo dy shishe me ujë, transmeton Telegrafi.

Nëse nuk kemi shumë kohë të lirë për të shkuar në palestër, këmbët e forta dhe të skalitura mirë në shtëpi, pa kurrfarë pajisjeje, mund t’i bëni për vetëm dhjetë minuta.

Këto ushtrime do të fokusohen në muskuj të këmbëve dhe do të ndihmojnë që të digjni kaloritë dhe tepricën e yndyrës.

Duhet që vetëm t’i mbathni atletet, të gjeni pak vend në shtëpi apo në banesë dhe të filloni me këtë ushtrim të shkurtër por efikas.

Ushtrimet: 25 kërcime

Bëni kërcime klasike

15 ushtrime galiç

Këmbët vendosni në gjerësinë e supeve, ndërkaq shputat në drejtim të jashtëm. Lëshohuni duke shtyrë kërdhokullat prapa derisa vithet të arrijnë pak mi dysheme.

10 hapa (me secilën këmbë)

Rrafshoni shpinën, lëshohuni dhe bëni hapa përpara derisa kofsha e këmbës së parë të jetë paralel me dyshemenë.

10 ngritje të pulpave

5 kërcime me rrotullim

Nga gjysmëgaliçi kërceni dhe silluni në anën e kundërt edhe në një gjysmëgaliç.

15 sekonda galiç në mur

Ky ushtrim u bën mrekulli kofshëve. Mbështetuni në mur me shpinë të drejtuar, këmbët largoni pak nga muri dhe lëshohuni derisa kofshët të bëhen paralel me dyshemenë.

/Telegrafi/