Kurth i pabesueshëm efikas për miza të cilin mund ta bëni vetë në shtëpi për disa minuta.

E gjitha që ju duhet janë një banane dhe disa gjëra të cilat i keni në shtëpi, transmeton Telegrafi.

Kurthet për miza mund blihen. I dini ato shirita me ngjitës të cilat qëndrojnë varur me plot miza dhe me insekte të tjera dhe duken sikur pjacë e ndonjë qyteti mesjetar?

E pra, në shtëpi mund të bëni diçka të ngjashme, por që me shumë elegancë dhe shumë më të mirë. Dhe nuk duket e tmerrshme!

Ja çfarë ju duhet, pos ujit.

bb

Merreni një shishe të zbrazët plastike.

Qitni pak sheqer për të mbuluar fundin e shishes.

Pritni disa copëza banane. Vendosni mbi sheqer.

bbbb

Qitni mjaft ujë dhe mbulojeni të gjithën dhe përzieni derisa të bëhet homogjene.

Hiqeni kapakun nga pjesa e sipërme e shishes dhe vendoseni me grykë teposhtë.

Kurthi është gati, ndërkaq në fotografi shihet se si punon mirë.

Banana8

Është pamje e tmerrshme, mirëpo mundeni edhe të merrni shishe joprovide apo të ngjitni diçka që të mos shihen mizat.

Gjithsesi është më i mirë sesa shiriti me ngjitës, i cili rri varur mbi kokë me plot miza. /Telegrafi/