Themeluesi i Amazon, Jeff Bezos ka thënë se Fondi i Tokës Bezos do të shpenzojë 2 miliardë dollarë për restaurimin e peizazheve dhe transformimin e sistemeve ushqimore.

Ai tha në konferencën e klimës COP26 në Glasgow se kishte kuptuar brishtësinë e natyrës kur udhëtoi në hapësirë.

Sipërmarrësit, përfshirë Bezos, janë kritikuar për shpenzimin e parave për udhëtime në hapësirë në vend që të zgjidhin problemet në Tokë.

Amazon është kritikuar gjithashtu nga punëtorët e saj për praktikat mjedisore, raporton bbc.

Duke folur në konferencën COP26, Bezos tha se “Në shumë pjesë të botës, natyra tashmë po kthehet nga një lavaman karboni në një burim karboni”.

Fondi Bezos Earth planifikon të shpenzojë 10 miliardë dollarë për të luftuar ndryshimet klimatike në përgjithësi.

Në Glasgow, themeluesi i shitësit më të madh në internet në botë përshkroi përvojën e udhëtimit me raketën e tij, New Shepard, në korrik si një zbulim i cenueshmërisë së Tokës “Më thanë se shikimi i Tokës nga hapësira ndryshon thjerrëzën nga e cila shikon botën, por unë nuk isha i përgatitur për atë se sa do të ishte e vërtetë”. /Telegrafi/