Drejtuesit në Amazon, përfshirë themeluesin Jeff Bezos, mund të kenë mashtruar ose gënjyer Kongresin për praktikat e biznesit të firmës, kanë thënë ligjvënësit kryesorë amerikanë.

Kështu, sipas bbc, përcjell Telegrafi, anëtarët e Komitetit Gjyqësor të Dhomës thanë se po shqyrtonin referimin e firmës “për hetim penal”.

Ai pason një hetim nga Reuters që pretendoi se Amazon kopjoi produktet dhe manipuloi rezultatet e kërkimit në Indi për të rritur shitjet e markave të veta.

Sidoqoftë, Amazon mohon me forcë akuzat.

“Amazon dhe drejtuesit e tij nuk e çorientuan komitetin, dhe ne kemi mohuar dhe kërkuar të korrigjojmë regjistrimin e artikujve të pasaktë të mediave në fjalë”, tha një zëdhënës.

Të hënën, pesë anëtarë të Komitetit Gjyqësor të Dhomës Amerikane i shkruan shefit të Amazon Andy Jassy, i cili pasoi Bezos në korrik.

Ata thanë se “raportimi i besueshëm” nga Reuters dhe artikujt e fundit në media të tjera “kundërshton drejtpërdrejt dëshminë e betuar dhe përfaqësimet e drejtuesve kryesorë të Amazon – përfshirë ish -CEO Jeffrey Bezos”.

“Në rastin më të mirë, ky raport konfirmon se përfaqësuesit e Amazon e mashtruan Komitetin. Në rastin më të keq, ai demonstron se ata mund të kenë gënjyer Kongresin në shkelje të mundshme të ligjit federal penal”, thuhet në letër.

Që nga viti 2019, Komiteti Gjyqësor i Dhomës ka hetuar konkurrencën në tregjet dixhitale, përfshirë mënyrën se si Amazon përdor të dhënat e shitësve të palëve të treta nga platforma e saj, dhe nëse kompania favorizon padrejtësisht produktet e veta.

Në dëshminë me betim para nënkomitetit të Komitetit Gjyqësor kundër nën-besimit vitin e kaluar, Bezos tha se firma ndalon punonjësit të përdorin të dhëna për shitësit individualë për të përfituar linjat e produkteve të markës së Amazon.

Në një seancë tjetër në vitin 2019, Nate Sutton, këshilltari i përgjithshëm i Amazon, tha se firma nuk përdori kurrë të dhëna të tilla për të krijuar produktet e saj të markës ose për të manipuluar rezultatet e kërkimit të saj për përfitime private. /Telegrafi/