I keni kaluar nëntë muaj shtatzënë dhe e keni imagjinuar veten si prind, por çfarë mund të prisni gjatë javëve të para posa bebja të ketë arritur?

Victoria Jennings është nënë e tre fëmijëve dhe përmes muzikës u ndihmon prindërve të lidhen më shumë me të vegjlit e tyre, transmeton Telegrafi.

Më poshtë ajo sjell top këshillat për ata që sapo janë bërë prind.

Kërkoni mbështetje
Është krejtësisht normalet ë kërkoni ndihmë dhe shanset janë se personat e afërm me ju do t’ju ndihmojnë herë pas here. Qoftë nëse është fjala për të shpenzuar dikush kohë me beben derisa ju pushoni apo të kujdeset për të kur ju si çift dilni në takim. Pranojeni ndihmën e të afërme sepse do t’ju nevojitet.

Thoni lamtumirë gjumit
Me shumë gjasë do t’i thoni lamtumirë gjumit dhe do të krijoni lidhje të re me kafenë! Megjithatë mungesa e gjumit mund të shkaktojë probleme me memorie dhe përqendrim, prandaj mundohuni të konsumoni kafe për të qenë më të mprehtë.

Ndani detyrat
Gjatë javëve dhe muajve të parë të shtatzënisë do të jeni shumë të ngarkuar. Prandaj, ndarja e punëve të shtëpisë me partnerin është gjëja më e mirë për t’i lehtësuar ditët e gjata.

Flini kur të flejë bebja
Kjo është një këshillë që do ta dëgjoni shpesh dhe nuk duhet ta injoroni. /Telegrafi/