Ne do të vazhdojmë në rrugën me gjemba që filluam në vitin 2019, sepse korrupsioni është bërë një mënyrë jetese, ai ka depërtuar në të gjitha poret e shoqërisë, tha Biljana Ivanovska nga Komisioni për Antikorrupsion në konferencën CIVIL “Perspektivat 2021”.

“Hapi themelor që duhet të ndërmerret në luftën kundër korrupsionit është lufta e personit me veten e tij, integriteti i një personi dhe veprimi profesional mund të bëjë përparim. Për sa kohë që kemi ndonjë interes personal, mbase partiak, ajo rrugë është e çimentuar.

Duhet të rritet niveli i ndërgjegjësimit të qytetarëve se ata nuk i detyrohen askujt,” tha ajo.

Ivanovska thotë se ata kanë filluar të hapin çështje për punësim joprofesional, sepse një punësim i tillë do të bëjë që shteti të fundoset.

“Qeveria dhe Kuvendi janë në lëvizje për të miratuar një ligj, duhet të bëhen ndryshime ligjore”, tha ajo./Telegrafi/