Një ish-oficer policie i qytetit të New Yorkut, para vdekjes së tij, ka implikuar NYPD-në dhe FBI-në në vrasjen e liderit të të drejtave civile, Malcolm X më 21 shkurt të 1965.

Një letër e shkruar nga ish-polici i fshehtë i NYPD-së, Raymond Wood pretendon se departamenti ku ka punuar së bashku me FBI-në mbuloi detaje të vrasjes, duke thënë se ishte urdhëruar të infiltronte në lëvizjen e të drejtave civile dhe kishte arrestuar anëtarët e detajeve të sigurisë së Malcolm X pak para vrasjes, raporton aljazeera.

Më 21 shkurt të 1965, ministri dhe aktivisti i të drejtave civile Malcolm X, 39 vjeç, u qëllua për vdekje brenda Ballroom Audubon Ballroom në Harlem në New York nga vrasësit e identifikuar si anëtarë të Kombit të Islamit. Tre burra u dënuan për vrasje dhe u burgosën gjera të gjithë u liruan me kusht, transmeton Telegrafi.

“Kam marrë pjesë në veprime që në prapavijë ishin të mjerueshme dhe të dëmshme për përparimin e popullit tim të Zi. Veprimet e mia në emër të Departamentit të Policisë së Qytetit të Nju Jorkut u bënë nën detyrim dhe frikë”, tha Reggie Wood, një i afërm i cili lexoi me zë të lartë letrën e Raymondit në një konferencë shtypi të shtunën.

Në letër thuhej se arrestimet e kryera në shkurt të 1965 nga Wood, do të thoshin se Malcolm X nuk kishte siguri në hyrje të Audubon Ballroom ku po fliste atë ditë.

Është e paqartë kur Wood vdiq, por ai nuk donte që letra të bëhej publike deri pas vdekjes, duke thënë se kishte frikë nga pasojat nga autoritetet nëse paraqitej me pretendimet e tij, sipas Reggie Wood. /Telegrafi/