iPhone ka pasur një kamerë kryesore 12 MP që nga lansimi i iPhone 6s shumë të dashur.

Një thashetheme e re është shfaqur se modelet e iPhone 14 Pro të planifikuara të lansohen në shtator 2022 më në fund do të thyejnë barrierën 12MP dhe do të vijnë me një kamerë kryesore 48MP.

Raporti vjen nga një shënim kërkimor me Haitong International Securities, të cilin analisti Jeff Pu e ndau me njerëzit në MacRumors.

Informacioni për kamerën kryesore që marrim nga Pu përputhet me atë të një analisti tjetër të famshëm – Ming-Chi Kuo.

Kuo tha gjithashtu se kamera e re 48 MP do të lejonte iPhone 14 Pro të regjistronte video 8K.

Duke u nisur nga kamerat, Pu përmend gjithashtu që të dy modelet e iPhone 14 Pro do të pajisen me një RAM të përmirësuar 8 GB, krahasuar me 6 GB që gjendet në iPhone 13 Pro.

Në përgjithësi, iPhone i ri vështirë se ka nevojë për RAM shtesë, megjithatë, ky përmirësim mund të jetë shumë mirë për të arritur atë 8K të xhirimit të videove të përmendura më herët.

Filmimi me rezolucion kaq të lartë kërkon një sasi të mahnitshme memorie të shpejtë.

Janë edhe disa parashikime të tjera që Jeff Pu bën për iPhone-ët e vitit të ardhshëm.

Ai thotë se grupi i ardhshëm do të ketë ekrane të lëmuara me një ritëm rifreskimi 120 Hz në të gjithë tabelën – edhe në modelet joprofesionale.

Ai gjithashtu pretendon se, ndryshe nga ky vit, në vitin 2022, Apple do të rikthehet në ofrimin e 64 GB memorie për modelet e saj bazë të iPhone. /Telegrafi/