Një nga problemet me sistemet e njohjes së fytyrës si Face ID në iPhone është se ju duhet të keni pak a shumë shikimin drejtpërdrejt në telefon që ai të zhbllokohet.

Është një veçori e sigurisë sepse dëshiron të vërtetoj që ju të jeni duke e zhbllokuar atë, jo dikush tjetër, megjithëse dobësi është se nuk është aq e lehtë për zhbllokim në krahasim me përdorimin e një gjurmëje gishti.

Sidoqoftë, lajmi i mirë është se me iPhone 11, Apple pritet të bëhen disa ndryshime në Face ID, ku tani do të mbështesë shumë këndvështrime.

Çfarë do të thotë kjo është se sensorët do të jenë në gjendje të zbulojnë fytyrën e përdoruesit edhe nëse telefoni nuk është domosdoshmërisht i mbajtur përball, dhe ku potencialisht mund të lejojë që telefoni të zhbllokohet ndërsa ai qëndron në tavolinë.

Kjo nuk është hera e parë që kemi dëgjuar raporte që iPhone 11 mund të ketë një version të zgjeruar të Face ID.
Për më shumë, duket se përkundër këtyre përmirësimeve, ekziston mundësia që Apple të mund të sjell përsëri Touch ID në iPhone.

Ka pasur disa raporte që sugjerojnë se iPhone 2021 mund të shfaqë si ID Face, ashtu edhe një Touch ID nën ekran. /Telegrafi/