Filipinet do të lënë mijëra punonjës të saj të kujdesit shëndetësor, kryesisht infermierë, të punësohen në Britani dhe Gjermani nëse të dy vendet bien dakord të dhurojnë vaksinat shumë të nevojshme të coronavirusit.

Filipinet, e cila ka ndër numrin më të lartë të rasteve të coronavirusit në Azi, ka kufizuar numrin e profesionistëve mjekësorë që largohen nga vendi në pesë mijë në vit.

Infermierët janë midis miliona Filipinasve që punojnë jashtë shtetit, duke siguruar më shumë se 30 miliardë dollarë në vit në dërgesat e parave jetike për ekonominë e vendit, raporton reuters.

Britania po përballet me numrin e gjashtë më të lartë të vdekjeve në botë nga coronavirusi dhe një nga goditjet më të këqija ekonomike nga pandemia, ndërsa Gjermania ka të 10-in më së shumti infeksione në të gjithë botën.

Ndërsa të dy vendet kanë vaksinuar së bashku 23 milionë njerëz, Filipinet ende nuk kanë filluar fushatën e tyre për të imunizuar 70 milionë të rritur, ose dy të tretat e 108 milionë njerëzve të saj. Ai pret të marrë grupin e parë të vaksinave këtë javë, të dhuruara nga Kina. /Telegrafi/