India kaloi të hënën shifrën prej 6 milionë rasteve me coronavirus, duke u bërë vetëm vendi i dytë në botë që e bën këtë.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, vendi regjistroi 82,170 raste të reja në 24 orët e fundit, sipas shifrave të lëshuara nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mirëqenies së Familjes.

I vetmi vend tjetër që raporton më shumë raste janë Shtetet e Bashkuara, të cilat tani kanë më shumë se 7.1 milionë infeksione, sipas Universitetit Johns Hopkins.

Numri i rasteve në Indi është rritur me shpejtësi gjatë muajve të fundit.

Nga rasti i parë me COVID-19 i regjistruar në Indi më 30 janar, u deshën gjashtë muaj që vendi të arrinte 1 milion infeksione.

Sidoqoftë, Indisë iu deshën vetëm dy muaj të tjerë për të arritur 6 milionë raste.

Numri i vdekjeve të vendit ka arritur në 95,542, me 1,039 vdekje të reja të regjistruara në 24 orët e fundit.

Ndërkohë thuhet se gati 72 milionë teste janë kryer deri të dielën, sipas Këshillit Indian të Kërkimeve Mjekësore. Rikuperimet përbëjnë 82% të rasteve.

Në Indi, pacientët me simptoma të lehta dhe të moderuara konsiderohen jo më aktivë pas 10 ditësh të shfaqjes së simptomave, nëse plotësojnë disa kushte.

Një test për të konfirmuar se ata nuk kanë më virus nuk kërkohet. Rastet e rënda mund të largohen nga spitali vetëm pas një testi negativ të coronavirusit. /Telegrafi/