ICTSmedia si shtepi botuese lider në rajon në fushën e teknologjisë dhe informacionit, organizoi mbrëmjen e së Enjtes ceremoninë e inaugurimit të qendrës laboratorike për edukim dhe inovacion ICTSlab.

Në këtë aktivitet nderuan me pjesëmarrjen e tyre Kryetari i Bashkisë së Tiranës Erion Veliaj, Zëvendës Ministrja e Arsimit për Republikën e Shqipërisë Besa Shahini, Kryetari i Shoqatës së IT-së në Shqipëri Dritan Mezini, bashkëthemeluesi i Albanian ICT Awards dhe një prej themeluesve të ICTSlab Kushtrim Shala, drejtoresha e ICTSlab  Esmeralda Shala, personalitete të tjera nga qeverisja qendrore dhe lokale, sipërmarrës të shquar, akademikë, përfaqësues të trupave diplomatike në Tiranë dhe anëtarë të komunitetit të teknologjisë në Shqipëri.

“E zgjodhëm këtë datë për të bërë inaugurimin sepse dëshironim që shtëpia jonë të jetë me plot miq të vjetër dhe të rinj. Kemi pak më shumë se një muaj që kemi filluar me kurset e para në Scratch për fëmijë dhe ndihemi të lumtur që çdo ditë po shofim progresin e fëmijëve dhe aftësimin e tyre në këtë fushë,” u shpreh në fjalën e saj hapëse drejtoresha e qendrës ICTSlab, Esmeralda Shala.

Pas fjalimit hapës, Shala ftoi mysafirët për të shikuar një video prezantuese të procesit të mësimit me grupet e ndryshme e cila përmban edhe mesazhe nga prindërit të cilët i besuan fëmijët ICTSlab.

ICTSlab nisi zyrtarisht në Shtator rrugëtimin inovativ me fëmijët 7-14 vjeç. Qendra është themeluar në Tiranë si një fryt i eksperiencës së suksesshme disa vjeçare të kompanisë ICTSmedia, Albanian ICT Awards dhe partneritetit të zgjeruar.

“Shpreh dëshirën për të mbështetur financiarisht rrugëtimin e kësaj nisme shumë të rëndësishme për qytetin tonë,” tha Kryetari i Bashkisë Veliaj.

Ai kërkoi nga themeluesit një projekt propozim me premtimin se kryeqyteti do të jetë përherë mbështetës i këtyre nismave.

Zëvendës Ministrja e Arsimit Shahini gjithashtu përgëzoi ICTSmedian dhe ICTSlab për rrugëtimin e ri dhe foli për mundësinë e implementimit të kurrikulave të ngjashme edhe në shkollat publike dhe gatishmërinë për të bashkëpunuar me sektorin privat në këtë fushë.

1. Kushtrim Shala përshëndeti të pranishmit dhe foli për aktivitetet disa vjeçare të ICTSmedia dhe sfidat të cilat e presin në të ardhmen si dhe falënderoi bashkëpunëtorët dhe mbështetësit tradicional.

Ai dha lajmin e rëndësishëm, lançimin e programit të bursave ICTSmedia dhe ndarjen e 10 bursave të plota për fëmijët në nevojë. Shala ftoi institucionet përkatëse për përzgjedhjen e tyre.

Kryetari i Shoqatës së IT-së Dritan Mezini gjithashtu foli për rëndësinë e edukimit për teknologjinë dhe impaktin në shoqëri që kanë nisma të tilla si ICTSlab.

Surprizë e ceremonisë së inaugurimit ishte lajmi për vendosjen e një ATM Bitcoin në ambientet e ICTSlab nga kompania ALBVISION. Pas Kosovës, tashmë edhe entuziastët nga Shqipëria të monedhave kriptografike do të kenë një destinacion të ri.

Gjtihashtu Shqipëria i bashkohet hartës së Bitcoin dhe shumë vendeve të tjera të botës ku operojnë ATM monedhash kriptografike.

Hapja e dyerve të ICTSlab në Tiranë sjell disa prej kurrikulave më të avancuara ndërkombëtare në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë.

Vënia në praktikë e këtyre njohurive me metodologjitë më moderne të mësimdhënies, do të ndihmoj fëmijët në zhvillimin e aftësive kyçe të zgjidhjes së problemeve, nxitjen e të menduarit kritik dhe kreativ, promovimit të punës në ekip dhe eksplorimet artistike me mjetet më të mira dixhitale.

Themeluar në Prill të 2018-ës, qendra nisi rrugëtimin me misionin për të pajisur të rinjtë shqiptarë me aftësitë për tu ballafaquar me sfidat e shekullit 21.

Rreth ICTSmedia

ICTSmedia, si një shtëpi botuese lider në median e ndërlidhur me Teknologjinë e Informacionit, Komunikimit dhe Sigurisë, prej gjashtë vitesh organizon garën e mirënjohur kombëtare në fushën e teknologjisë, Albanian ICT Awards. Gjithashtu, është publikuese e disa prej medieve më të spikatura të teknologjisë në Shqipëri dhe rajon si PCWorld.al, CIO.al, GameWorld.al dhe CryptoWorld.al, falë partneritetit me shtëpinë botuese globale IDG.

Artikulli në faqen zyrtare në shqip: KËTU

Artikulli në faqen zyrtare në anglisht: KËTU