LAJMI I FUNDIT:

“Illyricum”, film kushtuar pushtimit të ilirëve (Video)

“Illyricum”, film kushtuar pushtimit të ilirëve (Video)

Filmi “Illyricum”, me regji dhe skenar të Simon Bogojevic Narathit, trajton ngjarjet e pushtimit të Ilirisë nga fushata ushtarake e rerandorit romak, Oktavian Augusti.

Reklama

Illyricvm by simon bogojevic narath – teaser-720p from lolo on Vimeo.

Producentja e këtij filmi është Ankica Juric Tilic, nga produksioni “Kinorama”.

Për realizimin e filmit janë bashkëngjitur si bashkë-producentë katër shtete, ndër të cilat Kroacia, Italia, Sllovenia dhe Kosova.

Narath në faqen e tij është duke kërkuar etnografë, ekspertë dhe këshilltarë të kostumografisë, anijeve liburne, apo veshjeve dalmate.