Janë varrosur mbetjet e 14 trupave të identifikuar në Peru, që ishin zhdukur gjatë viteve të 80-ta, në betejat mes forcave guerile Maoiste dhe ushtarëve peruanë.

Më se 2,300 peruanë janë ende në kërkim dhe konsiderohen të zhdukur, teksa autoritetet e drejtësisë nuk po gjejnë zgjidhje për të identifikuar trupat e gjetur, për të mbyllur plagët e tri dekadave, që është një prej rasteve më të rënda shtetërore, transmeton Telegrafi.

Autoritetet po shpresojnë se ligjet e reja inovative, do të ndihmojnë në përshpejtimin e identifikimit dhe tejkalimin e disa procedurave që po konsiderohen të tepërta.

Me ligjet e reja që janë propozuar, lejohet që të behet identifikimi i të vrarëve në konflikt, pa zbuluar më parë shkaktarët dhe rrethanat e vdekjes gjatë konfliktit.

Këshilli i familjarëve të të zhdukurve në atë periudhë, pranuan që të bëhen këto ndryshime, pasi vetëm duan të kenë të varrosur trupat e të afërmve. /Telegrafi/