Ndërsa ne i adhurojmë miqtë tanë me katër putra, ata mund të kenë disa zakone shumë irrituese

Reklama

Një prej tyre është lehja, e cila te disa raca është më e theksuar se te të tjerat.

Për fat të mirë, ka raca që janë më të qeta dhe më të heshtura se të tjerat, megjithëse kjo varet edhe nga karakteri i qenit, transmeton Telegrafi.

Basenji

Ky qen gjuetie njihet edhe si “qeni afrikan që nuk leh”. Këta qen vijnë nga Afrika dhe janë ndoshta raca më e vjetër në botë, sepse ata mund të shihen në artin egjiptian. Ata janë shumë inteligjentë dhe janë të veçantë dhe praktikisht nuk mund të lehin!

Reklama

Për shkak të formës specifike të laringut, ata prodhojnë një tingull të ngjashëm me yodeling, por gjithashtu shumohen shumë rrallë sepse kanë natyrë shumë të qetë. Megjithatë, mund të jenë mjaft kokëfortë dhe të marrin shumë kohë për t’u stërvitur.

Reklama

Zagari anglez

Janë tepër të shpejtë, duke arritur shpejtësi deri në 55 km në orë. Janë të kujdesshëm, por nuk janë qen roje të mirë, sepse nuk lehin shumë dhe në përgjithësi janë paqësorë.

Janë gjithashtu shumë dembelë dhe preferojnë të shtrihen në divan.

Qeni malor Bernese

E kanë origjinën nga Alpet zvicerane, janë tepër të fuqishëm dhe mund të mbajnë ngarkesa deri në dhjetë herë më të rënda se pesha e tyre trupore. Janë qen të lumtur dhe të qetë për familje, por shumë të vendosur dhe u pëlqen të bëjnë gjëra që i mundësojnë të shpenzojnë energji.

Reklama

Nëse i lini vetëm për një kohë të gjatë, ata mund të jenë destruktivë, ndaj këshillohet që të filloni stërvitjen herët.

Reklama

Rojtari skocez i deleve

Këta qen bagëtish lehin kur janë të mërzitur, por nëse i stërvitni mirë, lehja rrallëherë do të jetë problem.

Kjo racë është një nga më inteligjentet, ata mësojnë shumë shpejt dhe plotësojnë me kënaqësi kërkesat e pronarëve të tyre. /Telegrafi/