LAJMI I FUNDIT:

Historia e Çerçiz Topullit

Historia e Çerçiz Topullit
Letra e Çerçiz Topullit: Lini mënjanë gjakrat, meritë e kusarllëqet dhe rrethohuni flamurit të nderuar për shpëtim të mëmëdheut
Lexo po ashtu Letra e Çerçiz Topullit: Lini mënjanë gjakrat, meritë e kusarllëqet dhe rrethohuni flamurit të nderuar për shpëtim të mëmëdheut

Çerçiz Topulli (1880-1915), qe ushtarak në Perandorinë Osmane, kryetar çetash në periudhën e Lëvizjes Kaçake dhe veprimtar i çështjes kombëtare bashkë, me të vëllain, Bajo Topullin. U lind në Gjirokastër, ndërsa vdiq në Shkodër duke mbrojtur këtë qytet në luftën kundër malazezëve.

Reklama

Cila është historia e vërtetë e Çerçiz Topullit? Cilat ishin atentatet e pjesë të tjera të patreguara nga jeta e kapedanit? Cilat ishin vështirësitë, përballjet, betejat, shkrimet dhe detajet që nuk janë treguar kurrë si duhet?

Për më shumë, shikojeni dokumentari e Marin Memës, të përgatitur tre vjet më parë, për të vërtetat e jetës së kapedanit – që nga rinia deri në vrasjen e tij. /TCh/

Historia e panjohur e vrasjes së Çerçiz Topullit
Lexo po ashtu Historia e panjohur e vrasjes së Çerçiz Topullit