Cylja dyjare ka origjinë të lashtë, fakt të cilin studiuesit e lidhin me artifaktet arkeologjike të gjetura dhe ruajtura në Shqipëri.

Nga gjurmimet studimore ajo është përcaktuar se ruhet në Shqipëri dhe konkretisht në zonën Jugperëndimore – pak a shumë në krahinën që quhet Labëri.

Cila është historia e cyles dyjare apo longarit, siç njihet ndryshe?

A duhet të lejojmë që trashëgiminë të na e rrëmbejnë në mënyrë të vazhdueshme?

Për më shumë, shikojeni dokumentarin e gazetarit Marin Mema. /TCH/