Hemorroidet janë enë gjaku (vena) të zmadhuara që shfaqen në pjesën e poshtme të anusit dhe rektumit.

Simptomat më të shpeshta hemorroideve janë gjakderdhja, kruajtja apo irritimi, dhimbja dhe enjtja në zonën anale.

Sipas hulumtimeve të bëra, më shumë se 3/4 e njerëzve vuajnë nga hemorroidet në një moment të jetës së tyre.

Formimi

Shkaku i saktë i shfaqjes së hemorroideve mbetet ende i paqartë.

Një nga faktorët kryesorë që ndikon në shfaqjen e tyre është konstipacioni (kapsllëku) kronik. Më pas mund të radhiten faktorët si: qëndrimi ulur për një kohë të gjatë në tualet, diarreja kronike, obeziteti (mbipesha), ushqyerja me dietë me pak fibra, ngritja e peshave të rënda etj.

Llojet e hemorroideve

Hemorroidet ndahen në hemorroide të brendshme dhe të jashtme.

Shumica e hemorroideve janë të brendshëm dhe klasifikohen në 4 stade.

Stadi i parë shfaqet me gjakderdhje me ngjyrë të kuqe të lehtë gjatë defekimit, kruajtje dhe ënjtje.

Stadi i dytë shfaqet me gjakderdhje, kruajtje dhe irritim. Ato prolapsojnë (dalin jashtë) gjatë defekimit dhe pas defekimit tërhiqen vetë.

Stadi i tretë shfaqet me gjakderdhje, kruajtje dhe dhimbje. Ato prolapsojnë (dalin jashtë) gjatë defekimit dhe duhet të kthehen prapa me dorë.

Stadi i katërt shfaqet me grumbuj të hemorroideve, gjakderdhje, dhimbje dhe edemë.

MemeThol Barrier Spray është produkt i cili përdoret në trajtimin e simptomave të hemorroideve në katër stadet dhe fisurës anale.

Produkti nuk ka ndonjë ndërveprim farmakologjik, imunologjik ose metabolik.

MemeThol Barrier Spray nuk përmban agjentë anti-mikrobikë, anestetikë lokal, derivate parabeni dhe hormone të tilla si kortizoni.

Nuk ka efekte anësore të njohura të produktit.

MemeThol Barrier Spray është produkt klinikisht i testuar me shkallë suksesi 96.1% për eliminimin e simptomave të hemorroideve dhe fisurës anale.

Qëllimi i MemeThol Barrier Spray është të zvogëlojë dhe eliminojë ankesat simptomatike (dhimbje, gjakderdhje, kruajtje dhe ënjtje) të hemoroideve dhe pacientëve me fisurë anale.

Që në aplikimin e parë vërehet efekti i produktit.

MemeThol Barrier Spray është PRODUKT I PATENTUAR dhe NUK KA EKUIVALENT TJETËR.