Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu dhe homologu i saj nga Danimarka, Nick Haekkerup, sot nënshkruan Traktatin i cili i hap rrugë bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve në avancimin e shërbimeve korrektuese, përkrahjen e projekteve për energji të gjelbër dhe promovimin e sundimit të ligjit.

Sipas njoftimit nga Ministria e Drejtësisë, nënshkrimi i Traktatit pason nënshkrimin e letër-qëllimeve ndërmjet ministrave të drejtësisë dhe ekonomisë së të dy vendeve me datën 21 dhjetor 2021, i cili shpreh përkushtimin për zgjerimin e bashkëpunimit politik dhe zhvillimor, duke nxitur dhe thelluar tutje partneritetin ndërmjet dy vendeve, në fusha me interes të përbashkët.

“Ndryshe, një qendër e paraburgimit që gjendet në Pasjak të Gjilanit, pritet të jetë vendi ku do të vendosen 300 të burgosur danezë së paku për 10 vjetët e ardhshëm, pasi Kosova dhe Danimarka nënshkruan vitin e kaluar një letër-pëlqim, sipas të cilit 300 qeli burgu të Kosovës do t’i jepen në shfrytëzim Danimarkës”, thuhet në njoftim, transmeton Telegrafi.

Për këtë huazim, Kosova pritet të përfitojë 210 milionë euro gjatë dekadës së ardhshme. /Telegrafi/