LAJMI I FUNDIT:

Gjithçka që duhet të dini rreth partneritetit mes Arizona State University dhe UNI – Universum International College

Gjithçka që duhet të dini rreth partneritetit mes Arizona State University dhe UNI – Universum International College

Një zhvillim historik dhe i jashtëzakonshëm ka ndodhur në skenën e edukimit të lartë në Kosovë.Kolegji Universum, tashmë me emër dhe brend të ri – UNI – Universum International College, ka arritur marrëveshje partneriteti me Universitetin Shtetëror të Arizonës (Arizona State University – ASU), i cili është universiteti më inovativ në SHBA për të paktën gjashtë vitet e fundit me radhë.

ASU numëron rreth 150,000 studentë që ndjekin klasat dhe është nga universitetet më përfshirëse në SHBA. Ky partneritet do të ofrojë përfitime të panumërta për studentët e UNI – Universum International College, i cili automatikisht bëhet ‘Powered by Arizona State University’.

E para, dhe padyshim më e rëndësishmja, është se studentët e UNI do të përfitojnë diplomë të dyfishtë me ASU-në. Gjithashtu, studentët e UNI do të kenë qasje në përmbajtje dhe kurrikulë të ASU-së, gjë që do e sjell edukimin e avancuar të SHBA-së në Kosovë.

UNI do të ketë mundësi të ndryshme bashkëpunimi edhe në fusha të hulumtit dhe bashkëpunime tjera direkte me kolegët e ASU-së, të cilat do të ndihmojnë padyshim në zhvillimin e hovshëm, jo vetëm të atyre që janë pjesë e UNI-t, por të gjithë edukimit të lartë në Kosovë, në përgjithësi.

Arizona State University, e themeluar në vitin 1885, është universiteti më inovativ dhe progresiv në SHBA. Njihet më së shumti për përkushtimin e pashoq në inovacion dhe ndërmarrësi, dy shtylla të rëndësishme për cilëndo ekonomi moderne, siç aspiron të jetë edhe Kosova.

Për më shumë informata rreth programit kontakto +383 44 144 062, info@universum-ks.org ose ndiqni UNI – n në facebook & instagram.

Artikull i sponzorizuar