LAJMI I FUNDIT:

Gjërat e NDYRA që ndodhin kur nuk e ndryshoni briskun e rrojës…

Gjërat e NDYRA që ndodhin kur nuk e ndryshoni briskun e rrojës…

Kur mendoni se është koha e duhur për ta ndërruar briskun e rrojës? Kur brisku e ka vështirë t’i heqë qimet e këmbëve? Kur aksidentalisht e shihni tërë ‘bërllokun’ që është akumuluar aty.

Sipas ekspertëve, rekomandohet që briskun e rrojës ta ndërroni çdo tri ditë.


Por, çfarë ndodh nëse nuk i përmbaheni këtij rekomandimi?

Brisku mbulohet nga bakteret

Aq më gjatë që e mbani një brisk të rrojës, aq më shumë baktere, qeliza të vdekura të lëkurës dhe krem rroje mblidhen aty, transmeton Telegrafi.

Rroja është më e keqe…

Kush dëshiron të shpenzojë më shumë kohë duke u rruar? Epo, nëse nuk dëshironi të shpenzoni më shumë kohë të rruheni, atëherë është mirë ta ndërroni shpesh briskun sepse brisqet e vjetra e humbin efikasitetin.

Rreziqet e infeksioneve rriten

Brisku i vjetër dhe lëkura e irrituar janë kombinim i tmerrshëm. Vetëm se nuk i shihni prerjet në lëkurën tuaj, kjo nuk do të thotë se nuk janë aty.

Sipas ekspertëve, kombinimi i këtyre dy faktorëve shpin në rritje të rrezikut për infeksione virale dhe infeksione tjera. /Telegrafi/