Poezi nga: John Yamrus
Përktheu:: Fadil Bajraj

ai

e dinte
se poezitë e tij
nuk do të ndryshonin asgjë

dhe
as që do të mallëngjenin njeri të lemë,

ama
ai vazhdonte të shkruante,

bile edhe atëherë
kur i vinin faturat për t’i paguar,

shokët
e tij e braktisën

ndërsa
pluhuri në tavolinë
ishte mjaft i trashë sa që ai mund të
lëpinte gishtin e të shkruante emrin e vet.