Deputetja e Lidhjes Demokratike të Kosovës, Besa Gaxherri, në emisionin “Republika” të Tribuna Channel, ka folur edhe për vrasjet e pasluftës në Kosovë të anëtarëve të kësaj partie.

Ajo ka thënë se askush nuk mund ta mohojë se LDK-së i janë vrarë aktivistët politikë, por se kjo është një çështje më të cilën tash duhet të merret drejtësia.

Gaxherri ka thënë se ka qenë dhe është kundër formimit të një komisioni parlamentar për të zgjedhur vrasjet e pasluftës, pasi kjo nuk është në funksion të Kuvendit por punë që i takon organeve të drejtësisë.

“Ne po e shohim tash që SHIK-u, nuk është veç PDK, por është i shpërndarë edhe në partitë tjera politike. Andaj kjo tash i mbetet drejtësisë. Organet e drejtësisë duhet të merren me këto gjana dhe jo Kuvendi, as komisionet parlamentare” ka thënë ajo.

Megjithatë, Gaxherri ka shtuar se kjo asnjëherë nuk konsiderohet si një çështje e mbyllur për LDK-në, ngase familjarët e të vrarëve kërkojnë drejtësi dhe LDK nuk ka ende përgjigje në pyetjet e saj për këto vrasje.

Ajo ka thënë se Veseli ka marrë përgjegjësinë kur ka pranuar publikisht që e ka udhëhequr SHIK-unë, andaj duhet të jap përgjigje./GazetaTribuna/