Ekipi i Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”,  javë më parë ka fituar garën për siguri kibernetike.

Kjo garë ishte pjesë e bashkëpunimit të Kosovës me Iowa-në, SHBA, gjegjësisht i Forcës së Sigurisë së Kosovës me Gardën Kombëtare Ajrore nga Iowa.

Ekipi i studentëve të FIEK-ut me emërtimin garues “Runtime TERROR” është renditur në vendin e parë duke lënë prapa një ekip nga SHBA-ja për gati 120 pikë.

Për më shumë, një ekip tjetër i studentëve nga FIEK-u me emërtimin “It’s not a bug, it’s a feature”, është renditur në vendin e tretë të kompeticionit.

Garda Kombëtare e Iowa-s, ka përgëzuar studentët e UP-së.

“Për të mbyllur një javë plotë aktivitete me partnerët tanë shtetërorë në Kosovë, ne duam të japim një të madhe urime në Universitetin e Prishtinës për përfundimin në vendin e parë në konkursin e parë ndërkombëtar kibernetik të Universitetit Shtetëror të Iowa -s.”

“Skuadra e 168-të e Operacioneve të Hapësirës Kibernetike të Krahut 132d, u bashkua me Forcën e Sigurisë së Kosovës për të ftuar disa institucione arsimore, duke përfshirë Universitetin e Prishtinës , të marrin pjesë virtualisht nga Kosova. Faleminderit #ISU -së, # FSK -së dhe avionëve tanë për të gjithë punën e tyre për ta bërë këtë një ngjarje madhështore”, thuhet në njoftimin e tyre./Telegrafi/