LAJMI I FUNDIT:

G-Class i Delta është gati për kushtet më të vështira të motit

G-Class i Delta është gati për kushtet më të vështira të motit

Kompania Delta4x4 përmbushi dëshirën e një klienti të pasur dhe përgatiti Mercedes G-Class edhe për kushtet më të vështira të motit.

Reklama

Bëhet fjalë për modelin G500, i cili mori gjurmë pas modifikimeve. Procesi nuk ishte aspak i lehtë dhe mbi të gjitha akorduesi ngriti pezullimin me 20 centimetra dhe zgjeroi parafango për të krijuar hapësirën e nevojshme për hapat.

Konvertimi kushtoi shumë para dhe u nevojitën 50 mijë euro për instalimin e pjesëve dhe trasesë. Të gjitha pjesët kërkonin homologim në Zvicër, që përfshin testime dhe inspektime, të cilat kushtojnë 50 mijë euro shtesë.

Përmirësimet e pezullimit dhe homologimi i kushtuan pronarit rreth 19 mijë euro, ndërsa ai ndau 20 mijë euro për një parakolp të modifikuar të përparmë, parakolp para, grup shtesë të rrotave dhe raftet e çatisë.

Çmimi total i modifikimeve është rreth 139 mijë euro dhe është një shtesë e çmimit bazë të modelit G500, i cili në Gjermani kushton 130,203.85 euro. Modifikimet janë në fakt më të shtrenjta se vetë automjeti.

Nuk duhet harruar se është e mundur të hiqni gjurmët dhe të instaloni grupin e përmendur të rrotave për përdorim të përditshëm.

Kompania Delta4x4 është e specializuar në konvertime ekstreme si kjo. /Telegrafi/