Të martën 1 euro kushtonte deri në 1.1444 franga zvicerane, e cila ishte aq e shtrenjtë, siç ishte në fillim të nëntorit.

Në afat më të gjatë, “Deutsche Bank” pret që frangu zviceran të mbetet i fortë, sipas një studimi nga banka. Për shkak se shumë investitorë zviceranë, duke përfshirë sigurimet pensionale, preferuan të mbajnë paratë e tyre në Zvicër dhe nuk investuan jashtë, përcjell albinfo.ch.

Ky trend ka të ngjarë të vazhdojë, thotë studimi. “Bizneset ngurrojnë të mbajnë likuiditetin në monedhat e huaja”.

Arsyeja kryesore për forcën e frangut, pra, nuk është roli i saj si një “strehë e sigurt” për spekulimet në tregjet bankare. /Telegrafi/