Shumica e njerëzve duan të jenë të suksesshëm, por u mungon receta

Abdirahim Idrizi
Poliklinika “Galaxy”
abdirahimidrizi@gmail.com

Pse ndodh që disa njerëz çdo gjë që prekin u kthehet në fitim, kurse të tjerët vetëm mund ta ëndërrojnë një gjë të tillë

Përgjigjja është se këta njerëz e dinë formulën e suksesit. Shumica e njerëzve duan të jenë të suksesshëm, por u mungon receta

Shumica e njerëzve e kalojnë jetën në një gjendje konstante, midis provash e gabimesh.

Ata përpiqen dhe dështojnë, përsëri përpiqen…, por dështojnë dhe ndodh të heqin dorë nga përpjekjet për sukses.

Paraja nuk e përcakton suksesin tuaj, vetëm nëse jeni të suksesshëm, ju mund të keni para aq sa doni.

Sa herë të arrini diçka, madje edhe gjëra të vogla, ju e rrisni vetëvlerësimin, imazhin tuaj dhe mendim për veten tuaj.

Ju bëni depozitime të vogla në llogarinë tuaj personale të vetëbesimit.

Ndërdija juaj thotë:

– unë jam mirë
– ç’kam bërë
– do të bëj edhe më shumë.

Filloni me arritje të vogla, ato ju shpijnë drejt arritjeve të mëdha. Mirëpo, e tëra fillon me ju, nga besimi në vetvete dhe duke i mposhtur armiqtë brenda jush.

Njerëzit ju thonë, ju nuk mund ta bëni këtë, sepse jeni shumë i moçëm ose shumë i ri. Ju mund të hiqni dorë nga përpjekjet për të kursyer kohën dhe pezmatimin.

Ju mund të bëni çdo gjë që dëshironi nëse jeni të gatshëm të luftoni për të.

Pa marrë parasysh sa pozitiv jeni, është me rëndësi të shoqëroheni me njerëz pozitivë, me ata që ju japin kurajë.

Ka dy lloje njerëzish në këtë botë:

– ata që ju japin
– ata që ju marrin.

Varet nga ju se cilët do t’i keni përreth, afër vetes. /Telegrafi/