Arsyeja për zvogëlimin e numrit të kuaj/fuqive nën kapakun e gjatë të përparmë të një prej ikonave të veturave amerikane është pajtueshmëria me normat më të fundit mbi emetimet e shkarkimit.

Me ndryshimet e vogla kozmetike dhe paketat e reja të pajisjeve që Ford ka përgatitur për Mustang që do t’u ofrohen klientëve në të gjithë botën nga viti i ardhshëm, ka mbërritur lajmi se motori 5 litërsh V8 atmosferik (Coyote) që drejton “kalin galopant” të famshëm “do të jetë më i dobët. dhjetë kuaj fuqi dhe humb 14 Nm çift rrotullues.

Është ngushëlluese që më pak energji nuk do të ndikojë në performancën e përgjithshme të modelit sportiv më të shitur në botë, dhe në “ovale blu” ata thonë se amortizimi i përmendur është mënyra e vetme që motori bubullimë të përballojë standardet më të fundit të emetimit të shkarkimit, të cilat janë veçanërisht të pamëshirshme në shumicën e vendeve evropiane, raporton motor1.

Pavarësisht nga zgjedhja e kutisë së shpejtësisë (manuale me 6 shpejtësi ose automatike me 10 shpejtësi) dhe trupit (Fastback ose të konvertueshme), V8 “pastruesi” i Mustang për klientët në Evropë duhet të zhvillojë 440 kuaj/fuqi (versioni GT) dhe 450 kf në Mach 1 version. i cili është përshtatur shtesë për përdorim në pistë.

Zyrtarisht, gjenerata e ardhshme (e shtatë) Mustang duhet të prezantohet në 2023, dhe Ford tashmë ka njoftuar se prodhimi i Mustang, i cili do të mundësohet vetëm nga motorët elektrikë, do të fillojë në fund të vitit 2028. /Telegrafi/