Hulumtimet e reja nga shkencëtarët gjermanë kanë treguar se fëmijët vërtet se i bëjnë prindërit e tyre të lumtur, por vetëm pasi të jenë rritur dhe të jenë shpërngulur nga shtëpia.

Gjermanët kanë analizuar të dhënat e mbi 55,000 njerëzve për mirëqenien e tyre emocionale dhe kanë zbuluar se lumturia është më e zakonshme mes personave mbi moshën 50 vjeç të cilët kanë fëmijë të pavarur, transmeton Telegrafi.

Më hollësisht, personat e tillë janë më pak të prirë të vuajnë nga depresioni dhe kanë më shumë stabilitet financiar.

Studimi ka zbuluar se arsyeja se përse prindërit që kanë fëmijë të cilët varen nga ta janë më pak të lumtur, është për shkak të gjumit të reduktuar, parave dhe kohës. /Telegrafi/