Hulumtimet kanë treguar se njerëzit që ushqehen kryesisht në shtëpi, shmangin ushqimet e shpejta dhe ëmbëlsirat, kanë një shans shumë më të ulët për të shtuar peshë

Bazuar në rezultatet e një studimi në të cilin morën pjesë fëmijët e moshës nëntë deri në katërmbëdhjetë vjeç, u vërtetua se ata që drekojnë në shtëpi me prindërit e tyre, hanë më pak ushqime të skuqura, të pashëndetshme dhe pinë lëngje.

Ushqimi i tyre bazohet në perime dhe lëndë ushqyese kryesore, kalcium, hekur dhe fibra, transmeton Telegrafi.

Përveç kësaj, ata pinë më shumë ujë dhe më pak lëngje.

Ngrënia me familjen është një mundësi e shkëlqyeshme që fëmijët të njihen me të gjitha ushqimet dhe të pasurojnë dietën me shije të reja.

Ai që ha drekë me prindërit e tij nuk ka vese

Përveç kësaj, drekat e shpeshta familjare, kanë fuqinë për të zvogëluar rrezikun e depresionit dhe çrregullimeve të ngrënies. Ne, madje mund të mbrohemi nga veset, thotë studiuesit.

Hulumtuesit kanë vërtetuar se fëmijët që drekojnë me prindërit e tyre të paktën pesë herë në javë, më rrallë vendosin të pinë duhan, të konsumojnë alkool dhe drogë. Adoleshentët që drekojnë me familjet e tyre më pak se tre herë në javë kanë një rrezik në rritje të përdorimit të drogës tre herë e gjysmë. Ata kanë tre herë më shumë gjasa të provojnë marihuanë, dy herë e gjysmë që do të pinë duhan dhe janë më të prirur ndaj alkoolit.

Studiuesit kanë vërtetuar se të rinjtë dhe të moshuarit, të cilët drekojnë rregullisht me familjet e tyre, kanë më pak probleme me stresin, sepse ata duke u ushqyer marrin mbështetjen e më të afërtve të tyre.

/Telegrafi/